Subscribe:

Ads 468x60px

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πικάντικα τρίγωνα (ΣΥΝΤΑΓΗ)


Παγώνα Λάμπρου, Κρανίδι Αργολίδας
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ή έτοιμα φύλλα κρούστας
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 αβγό (για την επάλειψη)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 ώριμες ψιλοκομ. ντομάτες
- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
- 1 ψιλοκομ. πράσο
- 1 κεσεδάκι φρέσκο τυρί
- 1 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάστε τη ζύμη αναμειγνύοντας το αλεύρι, κοσκινισμένο, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το ξύδι και όταν γίνει λεία και εύπλαστη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2. Πλύντε τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε τα. Έπειτα, τσιγαρίστε τα σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και προσθέστε τον κιμά, το τυρί, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε –ανακατεύοντας τακτικά- μέχρις ότου στεγνώσει η γέμιση από τα πολλά υγρά.

3. Απλώστε τη ζύμη, ανοίξτε τα φύλλα και με κοφτερό μαχαιράκι κάντε μεγάλα τετράγωνα. Γεμίστε το κάθε φυλλαράκι με γέμιση, κλείστε το δημιουργώντας τριγωνάκι και αλείψτε τις άκρες κάθε τριγώνου με χτυπημένο ασπράδι αβγού ώστε να κολλήσουν οι ενώσεις. Όταν τελειώσετε, αλείφετε τα τρίγωνα με χτυπημένο κρόκο και τα τοποθετείτε σε ταψάκι, σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC, για 18 με 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: Ανάλογα με τα μεγέθη

kourdistoportocali