Subscribe:

Ads 468x60px

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Φτιάξε μόνη σου Αντηλιακή Κρέμα και Σπρέι για ηλιακά εγκαύματα από ΑΛΟΗ


ι ημέρες ηλιόλουστες. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι διακοπές του Πάσχα, αρχίζουν. Ο καλύτερος συνδυασμός για βόλτα στη θάλασσα και ίσως το πρώτο μας μπάνιο. Αλλά, και την πρώτη μας βουτιά στη θάλασσα να μην κάνουμε, είναι σίγουρο ότι σιγοψήνοντας το αρνάκι, όλοι θα καθόμαστε κάτω από τον καυτό ήλιο.
Ας προστατευθούμε λοιπόν, φτιάχνοντας μια Αντηλιακή Κρέμα από Αλόη.

Υλικά 

¼ φλιτζανιού βιολογικό λάδι καρύδας
5 κουταλάκια του γλυκού οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο παρέχει αντηλιακή προστασία γιατί αντανακλά τον ήλιο χωρίς να απορροφά διαδερμικά την ακτινοβολία.
3 κουταλιές της σούπας aloevera. Προτιμήστε καθαρή aloevera και όχι σε μορφή τζελ γιατί ενδέχεται να περιλαμβάνει οινόπνευμα ή προπυνελογλυκόλη.
Μισό φλιτζάνι νερό ή πράσινο τσάι
Προαιρετικά 2 με 4 κάψουλες βιταμίνης Ε
Κάποιο αιθέριο έλαιο αν θέλετε να δώσετε στο αντηλιακό ιδιαίτερο άρωμα
Φυσικό κερί μέλισσας, αν θέλετε να έχει πιο πηκτή μορφή.

Οδηγίες παρασκευής
1.Ζεσταίνεις το λάδι και την aloevera σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν και τα αναμειγνύεις καλά.
2.Ανακατεύεις το μείγμα με τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το οξείδιο του ψευδαργύρου σε ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
3.Αναμειγνύεις το οξείδιο του ψευδαργύρου με το αιθέριο έλαιο (προαιρετικό) και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια τα προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα.
4.Φύλαξε το μείγμα σε βαζάκι. Μπορείς να το διατηρήσεις έως και 3 μήνες.

Extra tips:
Αποθήκευσε το μείγμα στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό μέρος, για να εφαρμόζει πιο εύκολα κατά τη χρήση.

Με τα παραπάνω υλικά θα φτιάξεις μισό φλιτζάνι αντηλιακό με δείκτη προστασίας 20. Για να αυξήσεις το δείκτη προστασίας, βάλε περισσότερο οξείδιο του ψευδαργύρου. Το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι αποτελεσματικό έναντι των ακτινών UVA-UVB, είναι απόλυτα υποαλλεργικό και ασφαλές στην χρήση. Τα μόρια του συστατικού δεν απορροφώνται από την επιδερμίδα και κατά συνέπεια δεν επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Βεβαιώσου ωστόσο ότι δε θα το εισπνεύσεις.

Μην ξεχνάς πως το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε 1,5 με 2 ώρες και πως είναι απαραίτητο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Μην το αμελείς τώρα που οι ημέρες άνοιξαν!

Αν δεν πρόσεξες και σε «άρπαξε» ο ήλιος, σου έχουμε τη λύση, φτιάχνοντας Σπρέι για τα ηλιακά εγκαύματα από ΑΛΟΗ

Θα χρειαστείς :

• 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
• 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
• 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
• 115 γρ. χυμό αλόης βέρα

Ανακατεύεις καλά το μείγμα. Χρησιμοποιείς ένα παλιό μπουκάλι με ψεκαστήρα το οποίο έχεις καθαρίσει πολύ καλά. Γεμίζεις το μπουκαλάκι με το μείγμα και το ανακινείς κάθε φορά που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.

Ψεκάζεις στα σημεία που έχεις καεί, όσες φορές θέλεις.
filenades