Subscribe:

Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σας τέλειωσε η ενυδατική; Φτιάξτε τη δική σας άμεσα στο σπίτι με εκπληκτικά αποτελέσματα!


Ενυδατική κρέμα προσώπου
Ενας εύκολος και γρήγορος τρόπος όταν ξεμείνετε από κρέμα προσώπου είναι η παρακάτω συνταγή. Είναι ενυδατική, θρεπτική και πολύ αποτελεσματική.


Τα υλικά για την κρέμα αυτή υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας.
Η κρέμα αυτή κάνει για όλες τις ηλικίες, από 15 ως 105 χρονών !!!
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ενημερώστε με για τα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε !Υλικά:

2 κρόκους αυγών
50 γρ. λάδι αβοκάντο ή σησαμέλαιο ή σιτέλαιο ή ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού ξύδι μήλου
Παρασκευή:
Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι.
Στη συνέχεια βάλτε μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου (σαν να φτιάχνουμε δηλαδή σπιτική μαγιονέζα).
Την τοποθετούμε σε ένα βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.Χρήση
Πάρτε ελάχιστη ποσότητα με το δάκτυλό σας και απλώστε την στο πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ, αν δείτε ότι το δέρμα σας την απορροφά αμέσως προσθέστε και άλλη.
Επίσης είναι πολύ καλή για ενυδάτωση και θρέψη όλου του σώματος, οποιαδήποτε κρέμα προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα.
Δεν την ξεπλένεται, τη χρησιμοποιείται όπως τις κρέμες εμπορίου.

Προσοχή
Κρατάει περίπου 14 – 17 ημέρες. Όπως έχετε καταλάβει η καλύτερη ενυδατική κρέμα είναι η σπιτική μαγιονέζα και η ομορφιά κρύβεται στην κουζίνα μας.
Η κρέμα αυτή δεν ενδείκνυται για λιπαρά δέρματα. Παρακάτω δίνεται μια παραλλαγή της ίδιας κρέμας, αλλά για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος
Όποια και αν χρησιμοποιήσετε και δεν σας καλύψει μη την πετάξετε, μπορείτε να τη φάτε.
Ενδυατική κρέμα προσώπου για λιπαρό δέρμα


Το ότι η ομορφιά κρύβεται στην κουζίνα μας το ξέρετε.
Μια ενυδατική, θρεπτική κρέμα για λιπαρή επιδερμίδα είναι η παρακάτω. Όλα τα υλικά, εκτός από λάδι αβοκάντο και ίσως τη λεκιθίνη, βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Είναι παραλλαγή της μαγιονέζας, έχει μόνο ασπράδι αυγού που ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος και συσφίγγει τους πόρους. Το ξύδι και το λεμόνι κάνουν και αυτή την ίδια δουλειά με το ασπράδι, είναι όμως και αντισηπτικά, μικροβιοκτόνα και καλά συντηρητικά.
Αν ξέρετε να κάνετε μαγιονέζα, είναι πανεύκολο να την φτιάξετε, αλλά και να μη ξέρετε, καιρός να μάθετε.
Υλικά
50 ml λάδι αβοκάντο
1 ασπράδι αυγού (προτιμήστε βιολογικό)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. λεμόνι
1 κ.γ. ξύδι
1/2 κ.γ. σκόνη λεκιθίνη
Μπλέντερ ή ράβδος
Παρασκευή
Βάλτε σε ένα σκεύος το λεμόνι, το ξύδι και την λεκιθίνη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ασπράδι και τα γυρίστε με το μείξερ μια φορά για να ανακατευτούν λίγο.
Σε σταθερή και δυνατή ταχύτητα (γιατί έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει η κρέμα), αρχίστε να ρίχνετε το λάδι λίγο-λίγο, αλλά συνεχόμενα.
Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει. Όσο πιο πολύ λάδι βάζετε, τόσο πιο πηχτή θα γίνεται και επειδή είναι για λιπαρές επιδερμίδες, δεν είναι ανάγκη να γίνει πολύ πηχτή.
Την τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται περίπου 15 -17 ημέρες.
Χρήση
Πάρτε μια μικρή ποσότητα και απλώστε την σε καθαρό πρόσωπό σας, κάνοντας απαλό μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
Επειδή η διάρκεια ζωής της είναι πολύ μικρή, να ξέρετε ότι αυτή την κρέμα, όπως και την Ενυδατική κρέμα προσώπου, μπορείτε να τις βάλετε και στο σώμα. Έτσι την καταναλώνετε πριν χαλάσει, ενυδατώνοντας και τρέφοντας το δέρμα του σώματος με ένα εξ ίσου καλό προϊόν.
Συμβουλή
Αν είστε μικρότερη των 25 – 27 χρονών, μπορείτε να αντικαταστήστε το λάδι αβοκάντο με ένα σπορέλαιο, κατά προτίμηση βιολογικό ηλιέλαιο. Η κρέμα αυτή, εκτός ότι κάνει για το δέρμα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν φαγητό, είναι κανονική μαγιονέζα. Αν όμως έχετε μεγαλύτερη ηλικία, προτιμήστε το λάδι αβοκάντο.